De omgeving van ons Appartement in Kaprun

Vanuit ons appartement in Kaprun is het hele jaar door van alles te beleven. U kunt gaan tennissen of mini golfen en als u wat avontuurlijker bent: bergbeklimmen of raften. Voor de nordic walkers en wandelaars zijn er goed gemarkeerde bergroutes, waaronder het 7 kilometer lange wandelpad naar het bergrestaurant Tauernblick op 1091 meter hoogte. Regelmatig worden er festiviteiten georganiseerd waaraan de lokale bevolking enthousiast meedoet. Reden genoeg om uw zomervakantie in Kaprun door te brengen. Daarnaast zijn in de winter in het Salzburgerland ongekende mogelijkheden aanwezig voor een adembenemend en ongekend avontuur door de aansluiting van het skigebied Kaprun / Zell am See met het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn biedt het skigebeid 408 km aan ski plezier. Een echt eldorado voor wintersporters

Kaprun

De plaats Kaprun is uitgegroeid tot een gezellige toeristische plaats, waar van alles voorhanden is. Het is een redelijk vlak dorp, met diverse restaurants, après-ski bars, supermarkten en diverse sportzaken. De gratis skibus bestrijkt het gehele gebied tussen Zell am See – Fürth – Kaprun. Er zijn vele fietspaden in de wijde omgeving van Kaprun die grotendeels langs het riviertje de Pinzgau en op een paar uitzonderingen na, niet direct langs de doorgaande wegen lopen. Kaprun biedt tevens prima wandelmogelijkheden.

Kitzsteinhorn Gletsjer voor skiplezier het hele jaar door!

De gletjer is sneeuwzeker met veel natuursneeuw – zo presenteert het gletsjerskigebied Kaprun am Kitzsteinhorn zich. Al in de herfst kunnen wintersport enthousiastelingen hier in perfecte poedersneeuw, glinsterende eeuwige-sneeuw helllingen en unieke snowparks hun passie uitleven. Tot op maximaal 3.203 m hoogte vinden zowel beginners als freeriders en ski-experts meer dan genoeg mogelijkheden. Van eenvoudige tot flink-steile pistes en fijn gevormde snowparks. Daarnaast is er voor niet-skiërs de Gipfelwelt 3000 met bioscoop, de nationalpark gallery Hohe Tauern en het absoluut indrukwekkende panoramaplatform op het hoogste punt van het Salzburger land.

Meer

Het prachtig gelegen bergmeer van Zell am See biedt in de zomer alle vormen van waterrecreatie. U kunt er zeilen, surfen en waterskien met uitzicht op de eeuwige sneeuw.
www.zellamsee-kaprun.com

Burcht

In Kaprun bevindt zich een mooie Burcht. Zie www.burg-kaprun.at en www.salzburg-burgen.at

Oldtimer museum Kaprun

Zie voor verder info www.oldtimer-museum.at.

Tauern Spa Kaprun

In Kaprun zal vanaf november 2010 een prachtig wellness center geopend zijn. Dit wellness center / Spa heeft een indoor en outdoor waterwereld, watervallen en grotten, binnenzwembad en een glazen buitenzwembad, Panorama Sauna´s, Finse Sauna, Bio-Sauna, Kruidenbaden, Aromadampbad en ruime rustzones.
Tevens zijn er 17 ruimtes voor behandelingen voor lichaam en geest, zoals schoonheidsbehandelingen, klassieke massages, massages met kruiden, lichaamspakkingen en verzorgende baden.
http://www.tauernspakaprun.com

Golfbaan

Wie hier niet bij zonsopkomst de driver uitpakt is zelf schuld. Midden tussen de hoge alpentoppen wordt in het Europa Sportregion aan in totaal 36 holes op twee fantastische banen afgeslagen. Van april tot november bieden de plaatsen Schmittenhöhe en Kitzsteinhorn zowel de ambitieuze beginner als ook de profs voldoende ruimte om aan het balgevoel te werken. Daarbij blijft het grijpen naar de putter zoals altijd een belevenis en een bekronende afsluiting van een etappe.
http://www.golf-zellamsee.at/

 

Fietsen en mountainbiken

Er starten maar liefst 12 verschillende fietstochten met verschillende niveaus in het Europa Sportregion. Daarnaast gaat hier ook de beroemde Tauernradweg langs. Op de romantische route kunnen de fietsers zich eerst opwarmen en vervolgen ze hun route door het centrum van Kaprun over de Moos. Een paradijs voor fietsers, wandelaars en skaters, ervaring in de sport
https://www.zellamsee-kaprun.com/en/sport/summer/bike .

Zomer:

Een prachtig meer van Zell am See biedt in de zomer vele vormen van waterrecreatie. Een prachtige 36 holes golfbaan ligt tussen Kaprun en Sell am See .
Wandelaars, nordicwalking, joggen, bergbeklimmen, fietsen, bergtochten, raften, mountainbike, paragliden, paardrijden en uiteraard het gletscher skien. Maakt Kaprun zo geliefd. Een waar genot voor elke liefhebber, je hoeft alleen zelf maar te kiezen.

Winter

In de winter vormen de ski gebieden van Kaprun (Kitzsteinhorn en Maiskogel) en Zell am See (Schmittenhöhe) een van de mooiste gebieden van Oostenrijk. Het meest zekere gebied is de Kapruner Gletsjer met de eeuwige sneeuw.
Voor prijzen van het skigebied zie http://www.kitzsteinhorn.at/tickets_preise/ Verder voor iedereen wat wils: Schaatsen, Rodelen, Langlaufen, Winterwandelen, Sneeuwschoenwandelen, een tocht met de arreslee is heel romantisch enz . Daarnaast zijn in de directe omgeving nog meerdere grote skigebieden aanwezig waarvan u gebruikt kunt maken. Dus ook een uitstapje naar een compleet ander skigebied behoort tot de mogelijkheden. Voor een skischool in kaprun zie bijvoorbeeld http://www.skischool-kaprun.at/